Apple neemt Kinect-maker Primesense over

© CIDimport

Apple neemt Kinect-maker Primesense over

Geplaatst: 18 november 2013 - 07:25

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:51

Redactie ID.nl

Computergigant Apple heeft vermoedelijk het Israëlische Primesense overgenomen. Dit bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor de technologie achter Microsoft’s bewegingssensor Kinect. Volgens Reuters hebben Apple en Primesense onlangs een definitief akkoord bereikt.

Volgens het persbureau is Primesense door Apple overgenomen voor een bedrag van 225 miljoen euro. Dat Apple geïnteresseerd was in Primesense was al langer bekend. Eerder deed het computerbedrijf namelijk al een bod van 213 miljoen euro.

Het Israëlische bedrijf focust zich voornamelijk op de productie van sensoren die objecten in drie dimensies kunnen waarnemen en verwerken. Het bekendste product waar de techniek van Primesense in is verwerkt, is de bewegingscontroller Kinect. Deze gebruikt Microsoft in de spelcomputers Xbox 360 en Xbox One. Primesense’s uitvinding kan mensen en hun bewegingen herkennen, maar ook de ruimte in beeld brengen waar zij zich in bevinden.

Het is nog niet bekend waar Apple de technieken van Primesense in wil gebruiken, maar de meest voor de hand liggende toepassing zou een televisietoestel zijn die gebruikers en bewegingen herkent. Ook is het nog onzeker wat de overname van Primesense door Apple betekent voor de ontwikkeling van Microsoft’s Kinect.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten