Apple neemt maatregelen tegen geld-terug-misbruik

© CIDimport

Apple neemt maatregelen tegen geld-terug-misbruik

Geplaatst: 14 januari 2015 - 07:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:38

Redactie ID.nl

Sinds je in de App Store tot 2 weken na aankoop je geld kunt terugkrijgen voor apps, is het makkelijk daar misbruik van te maken. Ook apps waarvan je je geld terug hebt gevraagd blijven gewoon op je apparaat staan, maar daar neemt Apple nu maatregelen tegen. Als je te vaak geld terugvraagt voor een app, ontneemt Apple je nu de mogelijkheid om dat nog vaker te doen.

Dat ontdekte de site iDownloadblog.

Misbruik

iPhone- en iPad-bezitters kunnen sinds 1 januari geld terugvragen voor alle apps die zij hebben gekocht in de App Store. Dat mag binnen 2 weken, zonder dat daarvoor een reden voor nodig is. In de praktijk bleek het makkelijk misbruik te maken van die regeling, want je kon bijvoorbeeld makkelijk een spelletje uitspelen in die 2 weken en vervolgens je geld terugvragen. Vorige week bleek zelfs dat apps gewoon blijven werken na die periode, dus maken veel gebruikers misbruik van de regels om nooit meer te betalen voor apps.

Maatregelen

Apple neemt daar nu echter maatregelen tegen. Gebruikers die te vaak geld terugvragen voor apps, krijgen na een tijdje niet meer de mogelijkheid om dat te doen. Zij krijgen bij het downloaden dan een melding dat zij afzien van hun recht op restitutie.

FOTO

Willekeur

Wel blijft het mogelijk om het geld terug te vragen als de gebruiker de applicatie nog niet heeft gedownload. Het is niet helemaal duidelijk hoe veel apps een gebruik moet downloaden voor het recht vervalt. Dat lijkt voor veel gebruikers willekeurig. Ook is het niet bekend of Apple de maatregel heeft doorgevoerd nadat het misbruik in de media kwam.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten