Apple onthult smileys met verschillende huidskleuren

© CIDimport

Apple onthult smileys met verschillende huidskleuren

Geplaatst: 25 februari 2015 - 11:43

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:15

Redactie ID.nl

Apple voorziet iOS binnenkort van smileys met meer verschillende huidskleuren. Daarmee worden de 'emoji' veel diverser dan voorheen, met naast gele ook blanke en donkere gezichtjes.

De huidskleuren zijn dan weer in verschillende tinten te selecteren, zo meldt onder meer de nieuwssite Forbes. De standaard smileys zijn nog geel, maar door er eentje te kiezen en deze wat langer ingedrukt te houden, komen de nieuwe opties tevoorschijn. Dat geldt ook voor emoji's als een duimpje omhoog of een 'boks.'

Waarom heeft het zo lang geduurd? Het voorstel moest eerst langs de Unicode-stichting. Die stelde vervolgens nieuwe regels vast, waarin staat dat gebruikers zelf de huidskleur van hun emoji mogen kiezen. Naast Apple drong ook Google daar op aan.

iOS 8.3

Naast de verschillende huidskleuren zijn er ook meer gezinsemoji's toegevoegd. Denk dan aan een kind met twee vaders of met twee moeders, bijvoorbeeld. Minder rigoureus is is de toevoeging van een Apple Watch-emoji en een iPhone 6-emoji.

De nieuwe smileys maken onderdeel uit van iOS-versie 8.3. Vermoedelijk komt die update uit in maart of april. Vanaf dan is spraakassistent Siri ook in het Nederlands te gebruiken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten