Apple schroeft beveiliging voor iCloud verder op

© CIDimport

Apple schroeft beveiliging voor iCloud verder op

Geplaatst: 17 september 2014 - 04:59

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:40

Redactie ID.nl

Apple schroeft de beveiliging van iCloud op. Het is nu mogelijk om met tweestapsverificatie de back-up van een iPhone of iPad te beveiligen. Het bedrijf doet dat naar aanleiding van de diefstal van honderden naaktfoto's van beroemdheden uit de online opslagdienst.

iOS-gebruikers konden al tweestapsverificatie gebruiken voor hun gewone iCloud-account, maar de back-up die iPhones of iPads automatisch maken werd nog niet zo beveiligd. Nu kan dat wel; daarvoor moeten gebruikers de functie wel zelf aanzetten.

Extra veilig

Met tweestapsverificatie kunnen gebruikers hun account beveiligen met een sms'je bovenop hun wachtwoord. Daardoor kunnen mensen die je wachtwoord hebben gestolen niet zomaar al je foto's bekijken.

Gestolen naaktfoto's

2 weken geleden ontstond grote ophef op internet toen honderden naaktfoto's van tientallen beroemdheden op forums werden geplaatst. De foto's waren afkomstig uit iCloud, de online foto-opslagdienst van Apple. Er zat geen lek in iCloud, maar het leek erop dat de hackers wachtwoorden hadden buitgemaakt om zo de foto's te stelen.

Beveiliging

Naar aanleiding van de inbraak kwam Apple onder grote druk te staan om iCloud beter te beveiligen. Het bedrijf implementeerde daarvoor al tweestapsverificatie, maar dat zat vooralsnog niet op de back-up die automatisch gemaakt werd. Dat kan nu dus wel.

Meer maatregelen

Daarnaast neemt Apple nog wat andere extra beveiligingsmaatregelen. Zo krijgen gebruikers een notificatie als iemand probeert op te loggen op hun account. Zij kunnen dan zelf kijken of zij de persoon waren die probeerde in te loggen. Ook krijgen applicaties van Apple een app-specifiek wachtwoord. Daarvoor moet per applicatie een eenmalig wachtwoord worden aangemaakt door de gebruiker.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten