Apple software meer beveiligingslekken dan Microsoft software

© CIDimport

Apple software meer beveiligingslekken dan Microsoft software

Geplaatst: 19 april 2012 - 05:22

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:57

Redactie ID.nl

Volgens het kwartaalrapport van antivirusbedrijf Trend Micro bevat software van Apple meer beveiligingslekken dan die van concurrenten waaronder Microsoft.

Gisteren kreeg Apple er al van langs in een blogpost van de oprichter van Kaspersky en nu doet Trend Micro ook een duit in het zakje. Het antivirusbedrijf vond 91 beveiligingslekken in Apple software dat hiermee stevig op de eerste plaats staan. Op plek twee staat Oracle, Google (73) volgde daarna waardoor Microsoft (43) net buiten de top drie valt. Mozilla van Firefox had 30 lekken en Adobe 27. Word-documenten blijken het vaakst (77%) gebruikt te worden als bijlage om systemen te infecteren. Excel staat op plek twee met 11%, PDF en Zip zijn met 6% even populair als drager van malware.


Kanttekening

Het aantal genoemde lekken zijn uiteraard de ontdekte lekken, er zijn natuurlijk altijd ook nog onontdekte lekken. Ook is het niet duidelijk wat de ernst van de lekken zijn en hoe snel er een patch voor is gekomen. In het laatste geval scoorde Apple in ieder geval recentelijk niet zo goed met het patchen van Java om de Flashback malware tegen te gaan. De Flashback malware heeft in totaal zo’n 800.000 Mac’s hebben geïnfecteerd waarvan er nu nog 140.000 het virus dragen.

Android malware-magneet

Het cijfer gaat om desktop-gebruik, wanneer het op het mobiele platform gaat, moeten vooral Android-gebruikers zich zorgen gaan maken. In de eerste drie maanden van dit jaar werden er 5000 kwaadaardige Android-apps ontdekt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten