Apple topman Forstall op straat om weigering excuses

© CIDimport

Apple topman Forstall op straat om weigering excuses

Geplaatst: 31 oktober 2012 - 08:10

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:36

Redactie ID.nl

Apple topman Scott Forstall is op straat gezet door de directie van Apple. De druppel zou de weigering zijn geweest om een excuusbrief te ondertekenen aan iPhone-gebruikers om de problemen rond de Maps app.

De 43-jarige Scott Forstall werkte al 15 jaar voor Apple en was verantwoordelijk voor de softwareontwikkeling van iOS bij Apple. De Maps app in het nieuwe iO6 vertoonde nogal wat foutjes waardoor de directie een excuusbrief aan gebruikers wel op zijn plaats vond. Forstall zou geweigerd hebben om die te ondertekenen waardoor de toch al gespannen relatie met de directie een kritiek punt bereikte. Forstall zou al eerder gebotst hebben met de directie en had een goede band met Jobs. Nu Jobs er niet meer is om te bemiddelen kon het groeiende conflict niet meer de kop in worden gedrukt.

Kritiek op Apple

Forstall was van mening dat niemand grote beslissingen durfde te nemen bij Apple na de dood van Jobs. Volgens sommige teamleden van de mobile software-divisie zou Forstall ook geklaagd hebben dat er niet groot gedacht wordt op het gebied van software-ontwikkeling voor het mobiele platform.

Apple topman Forstall op straat om weigering excuses-16472863

© CIDimport

Een ander mogelijk heikel punt dat door de New York Times wordt aangedragen, is onenigheid over het design van de interface. De apps van Apple hebben nu vooral visuele links met elementen uit het ‘echte leven’ (een houten boekenkast voor e-books bijvoorbeeld). Iets waar Steve Jobs en Scott Forstall voorstander van zouden zijn terwijl andere directieleden en Jonathan Ive (Senior Vice President of Industrial Design bij Apple) dit naar verluidt maar ouderwets vinden aandoen.

[Via: Mashable]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten