Apple verliest: Samsung Galaxy Tab niet verboden in Nederland

© CIDimport

Apple verliest: Samsung Galaxy Tab niet verboden in Nederland

Geplaatst: 24 januari 2012 - 14:34

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:32

Redactie ID.nl

De Haagse rechter is het niet eens met Apple dat de Samsung Galaxy Tab een regelrechte kopie is van de iPad. Een verbod is dan ook van de baan.

Al eerder kreeg Apple te horen dat de rechter niet voor een verbod was, maar nu haalt Apple ook in hoger beroep 0 op rekest. In Nederland dan, want in Duitsland besloot de rechter anders, waarna Samsung met een aparte versie op de markt kwam: De Samsung Galaxy Tab 10.1N.

Apple baseerde zich op ontwerpschetsen van de iPad uit 2004, maar de rechter keek naar het uiteindelijke uiterlijk van de iPad en ziet genoeg verschillen om niet tot een verbod over te gaan.

Een tablet is een tablet

Samsung betoogde dat een tablet nu al eenmaal aan bepaalde uiterlijke kenmerken voldoet en dat Apple daar ook niet de eerste mee was. Ze haalden een video aan van een Tablet Newspaper uit 1994 van producent Knight-Ridder.

Ook werden er Japanse en Canadese designs aangehaald in het verweer en ook de tablet die HP Compaq had uitgebracht: De HP Compaq TC1000 tablet die eind 2002 nog een aardige score wist te behalen op CNet wat design betreft.

Apple verliest: Samsung Galaxy Tab niet verboden in Nederland-16256619

© CIDimport

Apple verliest: Samsung Galaxy Tab niet verboden in Nederland-16256622

© CIDimport

De HP Compaq TC1000
[Via: Electronista]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten