Apple vertraagt introductie groepsbellen via FaceTime

© CIDimport

Apple vertraagt introductie groepsbellen via FaceTime

Geplaatst: 14 augustus 2018 - 09:53

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:28

Redactie ID.nl

Groepsbellen via FaceTime leek lange tijd officieel beschikbaar te komen in de definitieve versie van iOS 12, dat binnenkort uitkomt. Maar in de nieuwste iOS 12-bèta is de functie verwijderd. Apple hint er bovendien op dat het groepsbellen niet bij de iOS 12-release verschijnt, maar op een later moment.

Dat blijkt uit een mededeling die Apple doet aan iOS-ontwikkelaars, waarin de fabrikant zegt dat de functie waarschijnlijk niet op tijd af is voor de officiële release van iOS 12. De software komt binnenkort voor alle ondersteunde Apple-apparatuur uit, maar het groepsbellen lijkt dus vertraging op te lopen. Waarom houdt Apple voor zich, maar het is aannemelijk dat de functie nog niet naar behoren werkt. 

Maximaal 32 mensen tegelijk

Goepsbellen via FaceTime maakt het mogelijk om met maximaal 32 mensen tegelijk te videobellen. De FaceTime-app zou zelf doorhebben wie er aan het woord is en het volume van die persoon op te hogen. De prater wordt ook groter in beeld gebracht op de iPhone, iPad, iPod of ander Apple-product. Mogelijk werkt deze - ambitieuze - techniek nog niet helemaal lekker en besluit Apple daarom om het groepsbellen uit te stellen. iOS 12 verkeert op dit moment in de laatste bètafase en verschijnt binnenkort. 

Groepsbellen met WhatsApp

Met de grootste concurrent van FaceTime, WhatsApp, kun je sinds kort groepsbellen met video. WhatsApp limiteert de functie echter tot maximaal vier personen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten