'Apple verwacht meer dan 5 miljoen horloges te verkopen'

© CIDimport

'Apple verwacht meer dan 5 miljoen horloges te verkopen'

Geplaatst: 18 februari 2015 - 09:53

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:20

Redactie ID.nl

Wanneer de Apple Watch lanceert in april, verwacht Apple er in eerste instantie al vijf tot zes miljoen van te verkopen. Dat aantal heeft het bedrijf besteld bij de fabrikanten van de horloges, zo meldt een anonieme bron aan The Wall Street Journal.

Apple heeft daarbij alle vertrouwen in de smartwatch-markt, ondanks dat die zijn vruchten nog niet heeft afgeworpen. Zo zijn er vorig jaar 'slechts' 720.000 horloges met Android Wear ingekocht, zoals de Moto 360 en de G Watch van LG.

Als Apple's eerste order uitverkocht raakt, heeft het bedrijf direct een enorme voorsprong op andere smartwatchproducenten.

Van die vijf tot zes miljoen horlogen is ongeveer de helft het basismodel, dat voor 349 dollar over de toonbank gaat. Naast dat je er notificaties op kan ontvangen, moet het horloge ook als portemonnee dienen in combinatie met Apple Pay.

Goud

Een derde van de bestelling betreft de duurdere Sport-uitvoering, aldus The Wall Street Journal. Van de allerduurste, gouden editie van de Apple Watch wordt in eerste instantie een relatief kleine oplage verwacht. Vermoedelijk betaal je daar wel duizenden euro's voor.

De Apple Watch is vanaf april te koop en werkt samen met iOS-apparaten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten