'Apple voorziet nieuwe iPads van anti-reflecterend scherm'

© CIDimport

'Apple voorziet nieuwe iPads van anti-reflecterend scherm'

Geplaatst: 12 augustus 2014 - 07:45

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:56

Redactie ID.nl

Een iPad is bijzonder handig, maar als je er buiten mee wil werken schiet het reflecterende scherm nog wel eens tekort. In de zon is de tablet ineens een stuk minder bruikbaar. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in, want Apple zou werken aan een nieuwe iPad die een anti-reflecterende laag heeft waardoor het scherm makkelijker te lezen is in de zon.

Dat zegt Bloomberg, dat zich baseert op bronnen binnen de fabrieken van de iPad. Leveranciers zouden inmiddels opdracht hebben gekregen om onderdelen voor zulke anti-reflectieschermen te verschepen.

Oktober

De nieuwe iPads zouden al eind dit kwartaal, of in het begin van het volgende, worden gepresenteerd. Het zou gaan om twee modellen, een van 7,9 inch groot en een van 9,7 inch. De productie van die laatste zou inmiddels al begonnen zijn.

Stimulatie

De verkoop van Apples tablet is enigszins afgevlakt, en een nieuwe soort iPad moet die verkoop weer stimuleren. De release van de nieuwe producten zou samenvallen met het uitbrengen van de iPhone 6, die net als de iPad in meerdere varianten komt - een daarvan is 4,7 inch, de ander 5,5.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten