Apple waarschuwt voor nep-opladers 2013-11-04T15:32:58

Super Mario Bros als Magritte-schilderij

YouTube ‘Geek Week’: Unix-Easter Egg

Apple waarschuwt voor nep-opladers

Apple waarschuwt voor nep-opladers

Apple waarschuwt Chinese Apple-gebruikers om geen nep-opladers te gebruiken maar enkel de officiële usb-laders van Apple zelf. Apple doet de oproep op de Chinese Apple-website n.a.v. een eerder incident waarbij een vrouw overleed toen ze de iPhone gebruikte terwijl die aan de oplader hing.

Eerder berichtten we over een Chinese vrouw die werd gelektrocuteerdOf de oplader die de vrouw gebruikte nep was, weten we nog niet, het onderzoek loopt nog. Het feit dat Apple nu waarschuwt voor nepladers kan er wellicht op wijzen dat dit de boosdoener is geweest van het dodelijke ongeval. Een beveiligingsbedrijf dat ook certificaten verstrekt waarschuwde al eerder voor nep usb-laders die volgens het bedrijf van slechte kwaliteit zijn en gevaarlijke defecten kunnen vertonen.

Apple heeft op de website plaatjes gezet van hoe de officiële laders er voor de verschillende producten uit behoort te zien, zoals hieronder de oplader voor de iPhone 5.

iPhone 5 opladerDe originele iPhone 5-oplader in China

[Via: CNet]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord