Apple wil ook verkoopverbod Samsung Galaxy tab 10.1N

© CIDimport

Apple wil ook verkoopverbod Samsung Galaxy tab 10.1N

Geplaatst: 6 juni 2012 - 10:39

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:36

Redactie ID.nl

Apple kreeg het in Duitsland voor elkaar om een verkoopverbod via de rechter af te dwingen van de Samsung Galaxy Tab 10.1N. Samsung voerde wijzigingen door en bracht de Samsung Galaxy Tab 10.1N uit, die geen inbreuk zou maken op de iPad-patenten. Apple ziet dat anders en vecht nu ook de verkoop van de Galaxy Tab 10.1N-versie in Duitsland aan.

Apple won vorig jaar de rechtszaak tegen Samsung in Duitsland waarin Apple claimde dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 een kopie is van de iPad. De rechter was het daarmee eens waarop een verkoopverbod een feit was. Samsung maakte daarop een tablet met de toevoeging ‘N’ die geen inbreuk zou maken op de patenten van Apple, maar dat wordt door Apple toch anders gezien. Het verzoek tot een verbod werd in februari nog door een lagere rechtbank afgewezen.


N-versie buit nog steeds populariteit iPad uit volgens Apple

De Samsung Galaxy Tab 10.1N lijkt in de ogen van Apple nog steeds teveel op de iPad. De N-versie is misschien wel iets dikker en bevat luidsprekers maar dat is te weinig om zich duidelijk te onderscheiden van de iPad. Volgens de advocaat van Apple probeert Samsung gewoon met hele kleine aanpassingen te kijken hoe ver ze kunnen gaan. Samsung zelf zegt dat uit een enquête zou blijken dat niemand een Galaxy Tab koopt om net te doen alsof het een iPad is. De rechter stelt echter dat men ook niet snel zou toegeven dat ze het wel om die reden zouden kopen en hecht dan ook weinig waarde aan de uitkomsten.

Apple wil Samsung Galaxy Tab 7.7-verbod voor heel Europa

Apple wilde tevens dat de ban op de Samsung Galaxy Tab 7.7 voor andere Europese landen wordt doorgevoerd, maar daar zitten nog wat haken en ogen aan. Doordat bijvoorbeeld de gewonnen rechtszaak van Apple versneld is gevoerd, is de kans groot dat Apple voor een Europees verbod toch opnieuw een procedure moet starten. In Nederland ging het verbod op de originele Samsung Galaxy Tab 10.1 destijds niet door en gisteren kreeg Apple nog nul op rekest voor een verbod in Californië. Een rechter probeerde eerder de twee kemphanen nog te bewegen tot het begraven van de strijdbijl. Eind mei leek van eenn verzoening tussen Samsung en Apple nog lang geen sprake te zijn aangezien beide partijen hun poot stijf houden.

In onderstaande video werpt Bloomberg een blik op de patentstrijd die momenteel tussen verschillende bedrijven woedt:

[Via: Bloomberg]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten