© CIDimport

Apple wilde wél met iPhone 5 komen

Geplaatst: 14 november 2011 - 12:38

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:03

Redactie ID.nl

Apple was wel degelijk een iPhone  5 aan het ontwikkelen, maar een paar maanden voordat de telefoon zou uitkomen werd besloten om voor de 4S te gaan.

Dat zegt althans een volgens Business Insider betrouwbare bron die twee weken lang een prototype iPhone 5 heeft mogen proberen. Apple fans waren redelijk teleurgesteld toen de 4S aangekondigd werd, omdat er hardnekkige geruchten waren over de komst van een volledig vernieuwde iPhone 5. Die geruchten zouden dan toch een kern van waarheid kunnen bevatten.

Het prototype iPhone 5 had een aluminium achterkant, zoals de iPad 2. Apple wilde haar ‘liquid metal’ technologie gebruiken om de iPhone 5 in een veelvoud aan kleuren te kunnen uitgeven. Er zit dan geen verflaag op de telefoon, maar de aluminium zelf is al in de juiste kleur. Bij het krassen blijft de kleur van de telefoon dan behouden.

Verder had de telefoon een vreemd kleurenprofiel. Dat deed de bron vermoeden dat de iPhone 5 een beter scherm zou krijgen met verbeterde kleuren. Apple schijnt namelijk vaak functies die verbeterd worden juist te verslechteren op prototype modellen, zodat de verbetering zelf verhuld wordt.

Het prototype was verder een stuk platter en had geen fysieke home-knop, maar een aanraakgevoelige. De camera was 10 megapixel en de telefoon was veel sneller dan andere iPhones. Dat kwam echter weer doordat de snelheidslimitatie eraf was gehaald om de werkelijke kracht van de iPhone te verbergen. De batterijduur was erg slecht van het prototype.

Ook zou de iPhone 5 zou een groter scherm hebben gehad van 4 inch. Daar was Steve Jobs niet zo blij mee, want het grote argument tegen Android is nu juist dat er zoveel verschillende soorten toestellen zijn. Daardoor is het Android besturingssysteem ‘gefragmenteerd’, vond Jobs. Hij wilde voorkomen dat dit bij iPhone ook zou gebeuren. Apps zijn over het algemeen makkelijker te ontwikkelen (en komen daardoor vaak eerder uit) op het iPhone platform, omdat er slechts rekening hoeft worden gehouden met één schermgrootte.

Waarom de iPhone 5 uiteindelijk niet is doorgezet, zegt de bron van Business Insider niet te weten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten