Apple’s iPad-evenement vanavond live te bekijken

© CIDimport

Apple’s iPad-evenement vanavond live te bekijken

Geplaatst: 22 oktober 2013 - 10:47

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:03

Redactie ID.nl

Vanavond om 19.00 uur Nederlandse tijd stelt computerbedrijf Apple een livestream beschikbaar waarmee kijkers het iPad-evenement in het Yerba Buena Center van San Francisco live kunnen volgen. De stream is net als vorig jaar onder andere via de Apple TV te bekijken.

Zoals gebruikelijk is het nog onduidelijk welke producten Apple gaat aankondigen tijdens de presentatie. De verwachting is dat de nadruk vanavond voornamelijk op de nieuwe iPad mini 2 en iPad 5 zal liggen. Ook wijzen geruchten op een aantal nieuwe Mac-computers, meer informatie over het besturingssysteem OS X Mavericks en de vernieuwde applicaties voor iWork.

Nieuwe iPads vrijwel zeker

Apple-experts twijfelen er niet over: vanavond worden de iPad 5 en de iPad mini 2 aangekondigd. De iPad 5 zal een nieuw uiterlijk kennen, dat lijkt op de iPad mini. Bovendien moet het apparaat sneller zijn, dankzij een nieuwe 64-bits A7-chip. Ook zou het goed kunnen dat er een vingerafdrukscanner in de iPad 5 verwerkt is, net als bij de nieuwe iPhone 5s.

Ook gaat Apple vanavond naar verwachting de iPad mini 2 onthullen. Dit kleinere broertje van de iPad 5 moet beschikken over een beeldscherm met hogere resolutie, het zogenaamde Retina Display. Waarschijnlijk beschikt de iPad mini 2 ook over een snellere processorchip, om het nieuwe beeldscherm aan te kunnen sturen. 

Wat verwacht jij van het Apple-evenement van vanavond? Laat het weten in een reactie onder dit artikel!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten