Applicatie blokkeert telefoon bij wandelend gebruik

© CIDimport

Applicatie blokkeert telefoon bij wandelend gebruik

Geplaatst: 6 december 2013 - 08:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:42

Redactie ID.nl

Het is gevaarlijk om je smartphone te gebruiken terwijl je wandelt en dus actief deelneemt aan het verkeer. Een nieuwe, gratis applicatie van de Japanse provider Docomo blokkeert het scherm van je smartphone als je hem lopend gebruikt, zodat je beter op het verkeer kunt letten en minder naar je smartphonescherm staart.

Steeds meer mensen gebruiken een smartphone en dit brengt tegelijkertijd steeds meer verkeersgevaar met zich mee. De Nederlandse overheid waarschuwt al voor het gebruik voor een telefoon tijdens het autorijden of fietsen, maar in Japan gaat dit nog een stap verder. Een speciale Android-applicatie neemt het besturingssysteem van je smartphone over, als hij merkt dat er met het apparaat gewandeld wordt.

De applicatie is bedacht door de Japanse provider Docomo. Klanten van de provider kunnen deze speciale veiligheidsinstelling vanaf nu zelf inschakelen en zien dat hun scherm wordt overgenomen als ze wandelend hun telefoon gebruiken. De app registreert op drie verschillende gevoeligheidsniveaus de beweging van het toestel.

Applicatie blokkeert telefoon bij wandelend gebruik-16254855

© CIDimport

Gebruikers die wandelen en tegelijkertijd hun smartphone gebruiken krijgen een waarschuwing te zien. “Het gebruiken van je smartphone terwijl je loopt is gevaarlijk. Deze telefoon merkt dat je loopt. Stop alsjeblieft.” In geval van nood kunnen gebruikers de melding wegdrukken en krijgen ze tien extra seconden om hun telefoon te gebruiken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten