Archief Beeld en Geluid te zien via UitzendingGemist

© CIDimport

Archief Beeld en Geluid te zien via UitzendingGemist

Geplaatst: 1 december 2009 - 12:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:34

Redactie ID.nl

Het omroeparchief van Beeld en Geluid is vanaf vandaag gekoppeld aan Uitzending Gemist. Voor u als gebruiker betekent dit dat via www.uitzendinggemist.nl stapsgewijs het omroeparchief van voor 2004 beschikbaar komt. De eerste collectie die te bekijken is omvat alle 940 afleveringen van NCRV's 'Man bijt hond', een programma dat dit jaar haar 10-jarig jubileum viert.

Het omroeparchief van Beeld en Geluid is vanaf vandaag gekoppeld aan Uitzending Gemist. Voor u als gebruiker betekent dit dat via www.uitzendinggemist.nl stapsgewijs het omroeparchief van voor 2004 beschikbaar komt.

De eerste collectie die te bekijken is omvat alle 940 afleveringen van NCRV's 'Man bijt hond', een programma dat dit jaar haar 10-jarig jubileum viert. Het reguliere aanbod van Uitzending Gemist wordt stapsgewijs uitgebreid met een aantal aansprekende omroepcollecties die Beeld en Geluid beheert.

Binnen een jaar zal ruim tweeduizend uur aan historische audiovisuele content op internet worden aangeboden. Dat is bijna een half jaar lang tv kijken. Na Man Bijt Hond worden half december alle afleveringen van KRO Reporter gekoppeld aan de site. Waaronder de afleveringen met Michael Gorbatsjov en Johan Cruijff. In het nieuwe jaar volgen Klokhuis van de NPS en het crossmediale format Open City van de VPRO.

Al het beschikbare archiefmateriaal wordt getoond via de videoplayer van de publieke omroep. De programmabeschrijvingen (metadata) van Beeld en Geluid zjin samengevoegd met de al aanwezige informatie op Uitzending Gemist. Hierdoor wordt de programma-informatie op Uitzending Gemist uitgebreid en zijn alle beschikbare programma's beter vindbaar. Door deze verbeterde zoekfunctionaliteit kunnen bezoekers voortaan ook zoeken op uitzendperiode.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten