Ask Toolbar maakt plaats voor Yahoo bij Java-installatie

© CIDimport

Ask Toolbar maakt plaats voor Yahoo bij Java-installatie

Geplaatst: 25 juni 2015 - 12:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:22

Redactie ID.nl

Menig pc-gebruiker sprong een gat in de lucht toen bekend werd dat de Ask Toolbar die met Java meegeïnstalleerd wordt, voortaan als malware wordt gezien door Microsoft. Toch iets te vroeg gejuicht blijkt nu, want Ask wordt vervangen door de zoekmachine van Yahoo.

Oracle en Yahoo hebben daarvoor een deal gesloten. Om precies te zijn wordt Yahoo aangeboden als standaard zoekmachine en homepagina bij Java - tenzij je het op tijd voorkomt.

Java-gebruikers krijgen die optie bij de installatie of een update van de software aangeboden via de inmiddels notoire, reeds aangevinkte checkbox. De functie is niet opt-in, maar opt-out, aldus Wall Street Journal.

Yahoo overal

In het geval van Yahoo zou er geen software worden geïnstalleerd. Het zou enkel gaan om een aanpassing van de browserinstellingen, die daarmee vermoedelijk wat gemakkelijker terug te zetten zijn.

Yahoo sloot eerder een deal met Mozilla. In de Verenigde Staten is daardoor Google als standaard zoekmachine in Firefox vervangen door Yahoo Search. Dat is in Nederland nog niet het geval. 

Ask Toolbar maakt plaats voor Yahoo bij Java-installatie-15797198

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten