Asus komt met Kinect-technologie voor pc

© CIDimport

Asus komt met Kinect-technologie voor pc

Geplaatst: 4 januari 2011 - 14:32

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:11

Redactie ID.nl

Hoewel ontwikkelaars de Kinect al werkend hebben gekregen met de pc is het officieel nog alleen voor de Xbox 360 bedoeld.

Hoewel ontwikkelaars de Kinect al werkend hebben gekregen met de pc is het officieel nog alleen voor de Xbox 360 bedoeld. Asus werkt echter samen met PrimeSense, de makers van de techniek achter Kinect om met een eigen variant voor de pc te komen.

PrimeSense maakt de bewegingscamera die gebruikt wordt in de Kinect van Microsoft en gaat nu ook een samenwerkingsverband aan met Asus.

De WAVI Xition is een bewegingssensor voor het browsen door je multimedia en internet content, waarbij de infraroodsensor de bewegingen van de gebruiker in een 3D-ruimte registreert.  Het is ontwikkeld voor pc's die het hart vormen van een thuisbioscoop en zal beschikbaar komen in het tweede kwartaal.

Ook aan externe ontwikkelaars is gedacht met de third-party tool Xtion PRO waarmee ontwikkelaars hun eigen beweginggebaseerde applicaties en software kunnen maken. Asus is zelfs van plan een online winkel op te zetten waar ontwikkelaars een applicaties beschikbaar kunnen stellen aan gebruikers van de WAVI Xtion sensor. We zien nu al dat de gehackte Kinect voor een boel leuke hobby-projecten wordt ingezet, maar met de oplossing van Asus valt daar voor ontwikkelaars waarschijnlijk ook nog geld mee te verdienen. De ontwikkeltools worden in februari al verwacht.

[Via PCWorld]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten