Asus Transformer Pad Infinity 700

© CIDimport

Asus Transformer Pad Infinity 700

Geplaatst: 28 februari 2012 - 10:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:18

Redactie ID.nl

Asus heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de Transformer Pad Infinity Pad aangekondigd, de opvolger van de Transformer Prime. Opvallend is dat de Asus Transformer Infinity Pad ook uitgebracht wordt met een dual-core terwijl de Prime op een quad-core draait.

Asus heeft naast de naamsverandering van Prime naar Infinity (en eeepad naar ‘pad’) ook een opvallende wijziging aan de binnenkant gedaan. De Pad Infinity  kan namelijk ook in een dual-core versie worden gekocht in plaats van een quad-core. 

Asus Transformer Pad Infinity 700-16255647

© CIDimport

Dual vs quad

De dual-core processor is een Qualcomm Snapdragon S4 Krait op 1,5Ghz. De quad-core versie maakt gebruik van dezelfde Nvidia Tegra 3 quad-core processor als in de Transformer Prime. De quad-core editie van de Pad Infinity is echter wifi-only terwijl de S4 de eerste chip is die voor het eerst ook 4G LTE ingebouwd heeft. Helaas is dit vooralsnog alleen interessant voor Amerikaanse gebruikers. De cores in de dual-core S4 zijn echter een stuk sneller dan de cores in de Tegra 3 en de S4 is ook een stuk kleiner en zuiniger. Voor de Amerikaanse markt is het ook interessant dat voor het eerst

Weinig verschil met Transformer Prime

Het scherm heeft dezelfde specificaties als de Transformer Prime (een 10.1” fullhd (1920x1200) super ips+ scherm) maar heeft nu een nieuwe versie van de Scratch resistant Corning Gorilla Glass (versie 2). Overige specificaties verschillen ook haast niet van de Transformer Prime. Uiteraard wordt de Asus Transformer Pad Infinity meteen met Android 4 geleverd (niet via een update zoals bij de Prime). Een lijst met specificaties is inmiddels op de website van Asus terug te vinden. Prijs en beschikbaarheid is nog niet exact bekend maar men gaat uit van een lancering in het tweede kwartaal.

Asus Transformer Pad 300

Asus heeft ook een goedkopere variant uitgebracht onder de naam Asus Transformer Pad 300 zoals we gisteren schreven. Ook die is met een S4 dual-core te koop maar beschikt niet over een fullhd scherm (1280x800). Daarnaast kwam Asus ook nog met een smartphone die in een tablet 'getransformeerd' kan worden: De Asus Padfone.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten