Australië test Twitteralarm bij haaien 2013-12-30T14:11:11

'Geheugen wordt zwakker door digitale camera'

WhatsApp populair op toilet

Australië test Twitteralarm bij haaien

Australië test Twitteralarm bij haaien

De reddingsdienst in West-Australië heeft meer dan 320 haaien van zenders voorzien. Zodra de dieren dichter dan een kilometer voor de kust zwemmen, wordt er automatisch een tweet verzonden die strandgangers ervoor waarschuwt.

In West-Australië vallen wereldwijd de meeste doden bij aanvallen door haaien. In de afgelopen twee jaar verloren zes mensen op die manier het leven. Door de stijging in het aantal dodelijke incidenten zag de Australische overheid zich genoodzaakt een nieuwe manier van waarschuwen te verzinnen.

In de tweet is te lezen welke soort haai het betreft, hoe groot het dier is en waar 'ie zich op dat moment bevindt. De batterij in de zender is ontwikkeld om meer dan tien jaar mee te gaan. De overheid hoopt zo tevens meer te leren over de bewegingspatronen van de haaien.

Sneller waarschuwen

Volgens wetenschapper Chris Peck is deze manier van informatievoorziening erg snel, wat bij levende dieren van groot belang is. Zo vertelt hij aan Sky News: "Voorheen hoorde je de waarschuwing misschien pas de volgende dag, als het gevaar allang was geweken. Nu is er geen reden meer om het risico te nemen, je hoeft enkel de informatie maar te zoeken en te vinden."


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord