Auteur biografie Steve Jobs werkt aan vervolg 2013-12-30T12:40:36

'NSA kan hardware infiltreren voor het in de winkels ligt'

Video - Terugblik 2013: de FAQman over de meest opvallende computer problemen

Auteur biografie Steve Jobs werkt aan vervolg

Auteur biografie Steve Jobs werkt aan vervolg

Schrijver Walter Isaacson werkt aan een vervolg op de biografie van Steve Jobs. Het boek staat in het teken van de opkomst van het digitale tijdperk, en de auteur schakelt de hulp in van het internet voor feedback.

Het verhaal van het nog naamloze werk start in de 19e eeuw met de wiskundige Ada Lovelace, ook bekend als de 'oorspronkelijke programmeur.' Isaacson plaatste reeds fragmenten van het boek online, onder andere op Livejournal en Medium. In een van de secties beschrijft hij Silicon Valley tijdens de jaren '70. De schrijver hoopt onder meer de personen waarover hij schrijft bij het project te betrekken, zodat de feiten kloppen.

"De opzet van het vroege internet was het stimuleren van samenwerking, maar daar zijn we met het wereldwijde web vanaf gedreven," legt Isaacson uit. "Door mijn boek in deze vroege fase al publiekelijk te maken, hoop ik via crowdsourcing tot de beste ideeën te komen."

Bestseller

Isaacson bracht in 2011 de biografie uit van Steve Jobs, wat al snel een bestseller werd. Het boek verscheen pas in de laatste maand van het jaar, maar werd alsnog het bestverkochte boek van 2011. In de eerste week verkocht webwinkel Amazon al 379.000 exemplaren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord