Auteur biografie Steve Jobs werkt aan vervolg

© CIDimport

Auteur biografie Steve Jobs werkt aan vervolg

Geplaatst: 30 december 2013 - 10:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:35

Redactie ID.nl

Schrijver Walter Isaacson werkt aan een vervolg op de biografie van Steve Jobs. Het boek staat in het teken van de opkomst van het digitale tijdperk, en de auteur schakelt de hulp in van het internet voor feedback.

Het verhaal van het nog naamloze werk start in de 19e eeuw met de wiskundige Ada Lovelace, ook bekend als de 'oorspronkelijke programmeur.' Isaacson plaatste reeds fragmenten van het boek online, onder andere op Livejournal en Medium. In een van de secties beschrijft hij Silicon Valley tijdens de jaren '70. De schrijver hoopt onder meer de personen waarover hij schrijft bij het project te betrekken, zodat de feiten kloppen.

"De opzet van het vroege internet was het stimuleren van samenwerking, maar daar zijn we met het wereldwijde web vanaf gedreven," legt Isaacson uit. "Door mijn boek in deze vroege fase al publiekelijk te maken, hoop ik via crowdsourcing tot de beste ideeën te komen."

Bestseller

Isaacson bracht in 2011 de biografie uit van Steve Jobs, wat al snel een bestseller werd. Het boek verscheen pas in de laatste maand van het jaar, maar werd alsnog het bestverkochte boek van 2011. In de eerste week verkocht webwinkel Amazon al 379.000 exemplaren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten