Automatische vertaling berichten in Gmail

© CIDimport

Automatische vertaling berichten in Gmail

Geplaatst: 20 mei 2009 - 08:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 15:33

Redactie ID.nl

Google heeft een vertaalfunctionaliteit in Gmail toegevoegd. Via een druk op de knop laat u de tekst in een bericht omzetten in uw moedertaal. De functie is nog niet standaard geïntegreerd in Gmail, maar kunt u zelf toevoegen via Google Labs. De functie Message translation kunt u aanzetten via de experimenteerruimte Google Labs.

Google heeft een vertaalfunctionaliteit in Gmail toegevoegd. Via een druk op de knop laat u de tekst in een bericht omzetten in uw moedertaal. De functie is nog niet standaard geïntegreerd in Gmail, maar kunt u zelf toevoegen via Google Labs.

De functie Message translation kunt u aanzetten via de experimenteerruimte Google Labs. Ga hiervoor naar de homepage van Google Labs. Wijzig onder Instellingen van uw account de taal naar English (US), anders werken de Labs-opties niet. Scroll naar Message Translation en zet deze op Enable.

Vervolgens kunt u onder Settings (General) aangeven naar welke taal u berichten standaard wilt laten vertalen, bijvoorbeeld Nederlands. Vanaf dan ziet u boven elk buitenlands bericht ‘Translate message to: Nederlands'. Wilt u van de standaardtaal afwijken dan kan dat ook makkelijk via de knop Change language boven de e-mailtekst.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten