Automatische voederbak 2015-03-27T16:04:42

Slimme halsband

Digitaal hondenspeeltje

Automatische voederbak

Automatische voederbak

Helaas worden veel huisdieren soms meer dan één dag alleen gelaten. Om ze toch te kunnen voeren, kunnen hun baasjes bijvoorbeeld gebruikmaken van Petnet.

Dat is een automatische voederbak die op afstand bestuurbaar is vanaf een app. Die app is vooralsnog alleen verkrijgbaar voor iOS, maar aan een Android-versie wordt gewerkt. De app meldt het wanneer de voerbak leeg is. De eigenaar kan dan met één druk op de knop op afstand een portie brokken laten storten en ontvangt daar opnieuw een melding van.

         Prijs Petnet: 249 dollar

Meer info: petnet.io

Een andere mogelijkheid is CleverPet. Dat apparaat voert het huisdier niet alleen, maar is vooral bedoeld om het dier te entertainen wanneer de baas op stap is. De gadget voert het dier brokje voor brokje. Daarnaast beloont CleverPet het huisdier met extra brokjes wanneer het leert het apparaat te bedienen. CleverPet heeft om die reden drie grote knoppen, die verschillende kleuren kunnen aannemen. Het dier kan zo leren dat het bijvoorbeeld brokjes krijgt wanneer het de knop indrukt die verlicht is, of de knop die een afwijkende kleur heeft. Hoe handiger het dier wordt in het oplossen van dit soort raadsels, hoe moeilijker de opdrachten. Die kunnen bovendien eventueel worden ingesproken door het baasje zelf. De gadget is ontwikkeld door een team van experts, waaronder de bedenkers van CleverPet, Leo Trottier en Dan Knudsen. Ze zijn respectievelijk cognitie- en neurowetenschapper aan de Universiteit van San Diego. CleverPet zal in de loop van 2015 op de markt komen. Eerst alleen in de VS, later ook in Europa.


Prijs CleverPet: nog onbekend

Meer info: getcleverpet.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord