Autoriteit Persoonsgegevens: 'Pas op, AVG-keurmerk bestaat (nog) niet' 2018-06-11T10:11:05

Win een KeySmart Pro Tile Locator van Adola

Fraudehelpdesk waarschuwt voor nepmail Belastingdienst

Autoriteit Persoonsgegevens: 'Pas op, AVG-keurmerk bestaat (nog) niet'

Autoriteit Persoonsgegevens: 'Pas op, AVG-keurmerk bestaat (nog) niet'

Sinds de komst van de nieuwe privacy-wet moeten bedrijven en organisaties aan strengere eisen voldoen, wanneer ze jouw persoonsgegevens bezitten. Oplichters maken daar nu misbruik van door AVG-keurmerken aan te bieden, die helemaal niet bestaan.

Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Bedrijven worden benaderd door partijen die AVG-keurmerken aansmeren, die goedgekeurd zouden zijn door de AP. Maar die organisatie is daar helemaal niet bij betrokken. Een AVG-certificaat bestaat simpelweg nog niet. 

Dankzij de Algemene Verordening Gegevensbescherming moeten instellingen kunnen aantonen dat ze met jouw persoonlijke data op de juiste manier omgaan. Wat wordt er precies verzameld en met welk doel? Bedrijven dienen dit allemaal netjes bij te houden in een verplicht verwerkingsregister.

Specialisten

Aan de AVG zitten dus nogal wat haken en ogen, met bovendien mogelijk boetes tot gevolg. Het is dan ook geen wonder dat organisaties hulp inschakelen van specialisten, die bijvoorbeeld helpen bij het opstellen van zo'n register. Maar daar hoort dus geen officieel keurmerk bij.

Op den duur komt er overigens wel een AVG-certificaat. Ze worden in de toekomst verstrekt door nog onbekende certificatie-instellingen, die goedgekeurd zijn door de Raad voor accreditatie. Wanneer het precies zo ver is, is nog niet bekend.

Lees hier meer over de AVG


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord