Autoriteiten Egypte sluiten internettoegang af

© CIDimport

Autoriteiten Egypte sluiten internettoegang af

Geplaatst: 28 januari 2011 - 08:15

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:00

Redactie ID.nl

Werd eerst Twitter afgesloten en daarna Facebook, nu hebben de autoriteiten in Egypte de complete toegang tot internet geblokkeerd n.a.v.

Werd eerst Twitter afgesloten en daarna Facebook, nu hebben de autoriteiten in Egypte de complete toegang tot internet geblokkeerd n.a.v. de toenemende protesten.Het bedrijf Renesys dat het internetverkeer in de gaten houdt, geeft aan dat internetverkeer werd afgesloten door de vier grote providers in Egypte. Eerst werd Twitter al geblokkeerd, maar men kon via WiFi toch nog gebruik maken van de dienst. Nu ligt alles dus plat. Eerder werden dergelijk afsluitingen van internet gewijd aan een kink in de kabels die door de zee lopen, maar als dat het geval zou zijn dan zou niet enkel Egypte er last van hebben. Het is de een bewuste zet om internet af te sluiten voor het volk. Niet alle providers zijn afgesloten van internet, Noor Data Networks; de provider die gebruikt wordt door de Egyptische Aandelenbeurs is wel gewoon online gebleven.
Bij elkaar is zo'n 88% van de netwerken in Egypte offline. Het is voor het eerst dat internet vrijwillig wordt afgesloten op landelijk niveau. [Via PCworld]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten