AVG-toolbar op Internet Explorer kwetsbaar voor malware

© CIDimport

AVG-toolbar op Internet Explorer kwetsbaar voor malware

Geplaatst: 10 juli 2014 - 09:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:12

Redactie ID.nl

De toolbar van AVG is onveilig voor gebruikers van Internet Explorer. Beveiligingsbedrijf CERT/CC meldt dat er via een kwetsbaarheid malware kan worden geïnstalleerd op de pc van de gebruiker. De AVG-toolbar wordt met veel downloads automatisch geïnstalleerd, waardoor veel gebruikers de toolbar op hun computer hebben staan.

Ironisch genoeg is het juist beveiligingstoolbar van AVG die het veiligheidsrisico veroorzaakt. Aanvallers kunnen een open element in de toolbar misbruiken om code uit te voeren op de computer van de gebruiker.

Gevoelige informatie stelen

Dat soort code kan veel schade aanrichten. Zo kunnen kwaadwillenden de geïnfecteerde computer alle wachtwoorden laten doorsturen naar de computer van de aanvaller, of andere gevoelige gegevens zoals creditcardinformatie.

Malware-scan

De kwetsbaarheid zit in toolbars die zijn gedownload vóór mei van dit jaar. Als jij dus Internet Explorer gebruikt en je hebt de AVG Secure Search Toolbar (die herken je aan de balk onder de URL-balk), scan je computer dan nog eens extra goed op malware.

Zo ziet de AVG Secure Toolbar eruit:

AVG-toolbar op Internet Explorer kwetsbaar voor malware-15989470

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten