AVG wederom in de fout met virus-update 2013-11-04T16:41:05

Olieramp verslaat popdiva's

Google betaalt 1 dollar schadevergoeding aan echtpaar

AVG wederom in de fout met virus-update

AVG wederom in de fout met virus-update

AVG heeft een fout gemaakt in de virusdefinities van zijn populaire virusscanner. Als gevolg daarvan raken Windows-pc's met dit pakket onklaar.

AVG heeft een fout gemaakt in de virusdefinities van zijn populaire virusscanner. Als gevolg daarvan raken Windows-pc's met dit pakket onklaar. Het is niet voor het eerst dat AVG een Windows-installatie om zeep helpt met een verkeerde update van zijn virusscanner.

Wie AVG 2011 draait, is bij update 3292 de klos. Nadat de software deze update installeert, is het nodig de pc opnieuw op te starten. Na de reboot crasht het Windows-systeem en werkt zelfs veilige modus niet meer. De problemen doen zij bij alle Windows-versies voor, inclusief Windows 7.

Op de site van AVG staat inmiddels een handleiding voor het aanmaken van een speciale AVG Rescue CD, waarmee twee AVG-bestanden op de pc verwijderd kunnen worden. AVG benadrukt dat gebruikers van oudere versies niet getroffen zijn en dat het antiviruspakket inmiddels geüpdatet is om de bug te verhelpen.

Twee jaar geleden legde een update van AVG ook al Windows-systemen plat. De virusscanner zag toen het belangrijke systeembestand user32.dll aan als Trojan en stopte deze in quarantaine.

Webwereld 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord