Bad Piggies trekken ten strijde tegen Angry Birds

© CIDimport

Bad Piggies trekken ten strijde tegen Angry Birds

Geplaatst: 27 september 2012 - 11:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:50

Redactie ID.nl

In het nieuwste spel van Rovio schiet je eens niet op de bouwsels van groene varkens, maar kruip je juist in de huid van de aartsvijanden van de beroemde vogels.

In de nieuwe game van gamestudio Rovio spelen de varkens een hoofdrol. Je krijgt aan het begin van elk level een aantal onderdelen, zoals wielen en houten hokjes. Deze voeg je samen tot één geheel.

Bad Piggies is echter niet alleen een kwestie van een wagentje of vliegmachine in elkaar zetten, de game bevat ook actie-elementen. Waar we bij Angry Birds nog op het scherm moesten drukken om bijvoorbeeld de zwarte vogel tot ontploffing te brengen, hebben we bij de stoute varkens blaasbalgen en ballonnen die we kunnen opblazen danwel laten knappen.

De stijl van Bad Piggies is overduidelijk Rovio: van de herkenbare riedeltjes tot de cartooneske figuurtjes. Bad Piggies lijkt alle ingrediënten in huis te hebben voor een topgame: leuke stijl, eenvoudig te leren en ook nog eens erg verslavend. Net als bij Angry Birds ga je voor het halen van een driesterrenscore. De eerste ster behaal je door je varkentje over de finishlijn te laten komen, de andere sterren krijg je door binnen de tijd de in het level aanwezige sterren te pakken. Genoeg uitdaging dus, maar omdat je ook naar het volgende level kunt met een enkele ster weinig reden tot frustratie.

Wil je niet alleen vogeltjes laten tjilpen, maar ook eens varkentjes tevreden laten knorren, dan kun je Bad Piggies voor 0,79 euro 

aanschaffen voor iOS – de Android-versie is gratis. Kijk voor meer varianten en toekomstige platforms op de website

.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten