© CIDimport

Banken dragen iDEAL over

Geplaatst: 1 november 2006 - 08:11

Aangepast: 19 september 2022 - 12:50

Redactie ID.nl

De Nederlandse banken die iDEAL vorig jaar oktober op de markt brachten, hebben het betaalproduct vandaag officieel overgedragen aan Currence. Currence is al eigenaar van PIN, Chipknip, Acceptgiro en Incasso/Machtigen. Met iDEAL kunnen nu al zes miljoen Nederlanders veilig, makkelijk en snel betalen via het vertrouwde internetbankierprogramma van hun eigen bank.

Banken dragen iDEAL over

De Nederlandse banken die iDEAL vorig jaar oktober op de markt brachten, hebben het betaalproduct vandaag officieel overgedragen aan Currence. Currence is al eigenaar van PIN, Chipknip, Acceptgiro en Incasso/Machtigen. Met iDEAL kunnen nu al zes miljoen Nederlanders veilig, makkelijk en snel betalen via het vertrouwde internetbankierprogramma van hun eigen bank. De Nederlanders verrichtten tot nu toe drie miljoen transacties met iDEAL. Hiermee heeft iDEAL binnen één jaar een marktaandeel van 20% van de betalingen van alle internetaankopen bereikt.

Op dit moment accepteren ruim drieduizend webwinkels iDEAL. Zo is het mogelijk om de aanschaf van kleding, boeken, reizen en elektronica te betalen met iDEAL. Ook verzekeringen, tickets en donaties aan goede doelen kunnen via iDEAL betaald worden.

Met de introductie van iDEAL in oktober 2005 is de nieuwe standaard voor betalen op internet neergezet. iDEAL is een gezamenlijk initiatief van ABN AMRO, ING Bank, Postbank en Rabobank, waarbij ook Fortis inmiddels als deelnemende, zakelijke bank is toegetreden. SNS Bank verwacht nog dit jaar haar klanten de mogelijkheid te bieden om met iDEAL te betalen. Daarnaast heeft een aantal andere banken het voornemen geuit om iDEAL aan hun klanten aan te bieden.

Recent marktonderzoek wijst uit dat het aantal internetters dat voor het eerst online een product en/of dienst aanschaft nog sterk toeneemt. Volgens bureau Blauw Research hebben in de eerste helft van dit jaar 660.000 online shoppers voor het eerst via internet gekocht.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten