Batman speelt Steve Jobs in biografieverfilming

© CIDimport

Batman speelt Steve Jobs in biografieverfilming

Geplaatst: 24 oktober 2014 - 08:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:20

Redactie ID.nl

Acteur Christian Bale speelt de hoofdrol als Steve Jobs, in de verfilming van de gelijknamige biografie uit 2011. Dat bevestigt scriptschrijver Aaron Sorkin aan Bloomberg Television.

Bale is onder andere bekend van The Dark Knight en The Dark Knight Rises, waarin hij de rol van Batman vertolkt. Eerder zou Leonardi DiCaprio Steve Jobs spelen, maar dat gaat nu toch niet door. 

Volgens Sorkin is Christian Bale de beste acteur in zijn leeftijdscategorie. Hij hoefde dan ook helemaal geen auditie te doen, maar kreeg de rol gewoon aangeboden. 

Zware dobber

Sorkin schreef eerder al The Social Network, waarin wordt verteld hoe Facebook is ontstaan. De schrijver verwacht dat Bale nog een zware dobber gaat krijgen aan zijn rol in de biografieverfilming van Steve Jobs. "Hij zit in elke scene en in elk frame, en hij krijgt meer tekst dan drie films bij elkaar," aldus de schrijver. 

Overigens is dit niet de eerste film over het leven van Steve Jobs. In 2013 werd al 'Jobs' uitgebracht, waarin Ashton Kutcher de voormalige Apple-topman speelde. Kutcher kende zijn doorbraak in de comedyserie That 70's Show.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten