© CIDimport

Battlefield 4 video demo

Geplaatst: 27 maart 2013 - 08:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:15

Redactie ID.nl

Battlefield 4 is een titel waar enorm naar wordt uitgekeken. Via Twitter Vine zagen we eerder al teasers van 6 seconden voorbij komen maar die lieten niets zien van de gameplay. Nu heeft uitgever EA een video-demo vrijgegeven van bijna 20 minuten(!) waarin we heel veel te zien krijgen.

Moesten we het begin deze week nog doen met fragmenten van zes seconden, nu geeft EA een video van 17 minuten minuten vrij waarin we de eerste beelden van Battlefield 4 zien. En het ziet er weer schitterend uit. Het is het eerste spel dat gebruikmaakt van de nieuwe Frostbite 3-engine. DICE, de ontwikkelaar van Battlefield 4 gaf o.a. in Zweden en San Francisco een presentatie van het spel. Een verslaggever van Forbes was vooral onder de indruk van de gezichten, de eerste paar seconden wist hij niet zeker of hij naar een game of live-action zat te kijken. Een mooi compliment.

Battlefield 4 video demo-16258589

© CIDimport

Gezichten  zien er bijna levensecht uit in Battlefield 4

Battlefield 4 singleplayer geeft meer vrijheid

Battlefield behoort tot de populairste first person shooters, nog voor het uitkwam waren er al 3 miljoen exemplaar in de voorverkoop verkocht, in een maand tijd waren er 8 miljoen exemplaren verkocht. Het spel had ook de 'eer' om op plaats 3 in de top 5 van meest illegaal gedownloade spellen van 2011 te staan, net achter concurrent Modern Warfare. De Battlefield-reeks heeft vooral concurrentie van Modern Warfare dat ook een populaire militaire shooter-reeks is. In Battlefield 4 zal de singleplayer-modus ook levels bevatten die voelen als mulitplayer. Dat komt omdat de speler vrijgelaten wordt in zijn acties en een level op meerdere manieren uit kan spelen. Bij Call of Duty is dit juist vaak beperkt en wordt de speler via een voorafgesteld pad geleid.

Battlefield 4 beschikbaarheid

Wanneer het spel exact uitkomt, wilde EA nog niet zeggen maar we mogen het in de herfst verwachten. Het spel wordt ook verwacht op de PlayStation 4 en de nieuwe Xbox (momenteel nog ‘Xbox 720’ genoemd op internet). In juni op de E3 horen we vast meer.

Battlefield 4 video demo-16258593

© CIDimport

Niet alleen de gezichten zien er schitterend uit in BF4 , de omgeving mag er ook zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten