BBC begint WhatsApp-groep tegen ebola

© CIDimport

BBC begint WhatsApp-groep tegen ebola

Geplaatst: 16 oktober 2014 - 06:38

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:25

Redactie ID.nl

De BBC is een WhatsApp-groep begonnen waarin Afrikanen informatie kunnen krijgen over ebola. Met de dienst hoopt de Britse omroep makkelijker informatie over de epidemie te kunnen verstrekken.

Dat meldt de BBC zelf.

Tekst, audio, en foto's

Mensen kunnen zich aanmelden voor de dienst, die maximaal 3 keer per dag informatie stuurt over de ontwikkelingen rondom de uitbraak. Dat gaat volgens de omroep "met tekst, audio en foto's". De berichten worden verstuurd in het Engels en in het Frans.

In Afrika is het vaak makkelijker om inwoners te bereiken via mobiel internet, omdat veel Afrikanen geen vaste internetaansluiting hebben. Zij gebruiken daardoor eerder een mobiele telefoon.

Bestrijding

De BBC hoopt met de actie mee te kunnen helpen bij het bestrijden van de ziekte, waar inmiddels bijna 10,000 mensen mee besmet zijn. Ook zijn er al ruim 4,000 mensen aan de ziekte overleden.

Aanmelden

Als je zelf de WhatsApp-dienst wil proberen, moet je het telefoonnummer 0044 77702 348 651 toevoegen aan je contacten, en het woord JOIN sturen naar het account. Als je je weer wilt afmelden, stuur je STOP.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten