Beatrix is de populairste Oranje

© CIDimport

Beatrix is de populairste Oranje

Geplaatst: 28 april 2006 - 09:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:10

Redactie ID.nl

Met Koninginnedag voor de deur komt Koningin Beatrix naar voren als het populairste lid van de Koninklijke Familie. Dit blijkt uit een onderzoek van Traffic4u, gebaseerd op het aantal zoekopdrachten in de zoekmachine Google. Maxima eindigt op een verdienstelijke tweede positie, gevolgd door de troonopvolgers Prins Willem Alexander en Prinses Amalia.

Beatrix is de populairste Oranje

Met Koninginnedag voor de deur komt Koningin Beatrix naar voren als het populairste lid van de Koninklijke Familie. Dit blijkt uit een onderzoek van Traffic4u, gebaseerd op het aantal zoekopdrachten in de zoekmachine Google. Maxima eindigt op een verdienstelijke tweede positie, gevolgd door de troonopvolgers Prins Willem Alexander en Prinses Amalia. In de aanloop naar Koninginnedag heeft Traffic4u het aantal zoekopdrachten naar de leden van de Koninklijke Familie in Google gemeten. Van de in totaal 16.861 zoekopdrachten nemen Beatrix en Maxima respectievelijk 38 en 30 procent voor hun rekening. Daarmee hebben zij een behoorlijke voorsprong op de rest van de Oranjes. Opvallend is de positie van Prinses Mabel die zich met een vijfde plek tussen de dochters van de Kroonprins nestelt.

De Top-10

1 Koningin Beatrix 37,70%
2 Prinses Maxima 30,01%
3 Prins Willem Alexander 7,13%
4 Prinses Amalia 6,41%
5 Prinses Mabel 2,94%
6 Prinses Alexia 2,69%
7 Prins Maurits 1,40%
8 Prinses Irene 1,39%
9 Prins Constantijn 1,21%
10 Prins Johan Friso 0,82%

Dat de oranjekoorts onder de Nederlandse bevolking stijgt, blijkt uit de enorme toename van het aantal zoekopdrachten met het naderen van Koninginnedag. De laatste drie dagen van het onderzoek leverden een verdubbeling van het aantal zoekopdrachten. Naar alle waarschijnlijkheid zal de oranjekoorts en daarmee het aantal zoekopdrachten op Koninginnedag het hoogtepunt bereiken.

"Zoekmachines zijn een goede graadmeter om populariteit te bepalen," aldus Traffic4u. "Het opzoeken van informatie op internet begint in veel gevallen met het invoeren van een zoekterm in een zoekmachine. Het meten van deze zoekopdrachten maakt het mogelijk uitspraken te doen over de populariteit van de leden van de Koninklijke Familie."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten