Bedenker term 'Web 2.0' claimt exclusief gebruik

© CIDimport

Bedenker term 'Web 2.0' claimt exclusief gebruik

Geplaatst: 29 mei 2006 - 06:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:07

Redactie ID.nl

De bedenker van de term Web 2.0, de technische uitgeverij O'Reilly Media, heeft een dreigbrief gestuurd naar de Ierse non-profit groep IT@Cork dat deze niet de term 'Web 2.0' mag gebruiken voor een aankomende conferentie. Volgens O'Reilly Media hebben zij een aanvraag lopen voor een ‘service mark’ om exclusief de term te mogen gebruiken voor it-conferenties.

Bedenker term 'Web 2.0' claimt exclusief gebruik

De bedenker van de term Web 2.0, de technische uitgeverij O'Reilly Media, heeft een dreigbrief gestuurd naar de Ierse non-profit groep IT@Cork dat deze niet de term 'Web 2.0' mag gebruiken voor een aankomende conferentie. Volgens O'Reilly Media hebben zij een aanvraag lopen voor een ‘service mark’ om exclusief de term te mogen gebruiken voor it-conferenties. Een ‘service mark’ is ongeveer hetzelfde als een trademark, maar het heeft alleen betrekking op advertenties en niet op producten.

Volgens IT@Cork is de term ‘Web 2.0’ generiek en is het belachelijk wanneer één organisatie er een claim op kan leggen. Daarbij is IT@Cork een Ierse organisatie en is de ‘service mark’ een onderdeel van Amerikaanse wetgeving.

Mocht O’Reilly serieus werk maken van IT@Cork’s gebruik van de term ‘Web 2.0’ dan is IT@Cork van plan om de term te vervangen in ‘Web 2.1’. Wij vragen ons af of de oplossing zo makkelijk is.


Bron: Tom Raftery's IT news

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten