Bedenkers Popcorn Time lanceren Butter voor legaal streamen 2015-10-23T18:15:11

Review: Apple iPod Touch 6e generatie

Review: LG EG960V

Bedenkers Popcorn Time lanceren Butter voor legaal streamen

Bedenkers Popcorn Time lanceren Butter voor legaal streamen

Popcorn Time ligt behoorlijk onder vuur de laatste tijd. Niet zo vreemd dus, dat de makers ervan de technologie ook willen inzetten voor iets 'goeds'. Dat is Butter geworden, zo blijkt vandaag. Maar wees niet bang, Popcorn Time blijft gewoon bestaan.

Ook Butter laat je films en series streamen via BitTorent-technologie, maar het programma haalt zijn content niet uit illegale bronnen.

Dat houdt in dat je met Butter alleen media kan streamen waar geen rechten op rusten, of waarvan de makers toestemming hebben gegeven het op Butter vindbaar te maken. Als voorbeeld wordt de inhoud van The Internet Archive genoemd.

De interface is gelijk aan die van Popcorn Time en de broncode is tevens open source. Daardoor wordt iedereen uitgenodigd met het programma te experimenteren en het uit te bouwen.

"Butter is dus in principe Popcorn Time, zonder het deel waarbij je voorzichtig moet zijn," aldus de ontwikkelaars.

Popcorn Time blijft

Overigens zeggen de bedenkers er dus bij dat Popcorn Time zelf voorlopig niet weggaat. De variant die op popcorntime.io is te vinden, blijft gewoon bestaan.

Om Butter te proberen, kun je de bestanden vinden op Github. Er is nog geen losse installer te downloaden, dus deze variant is alleen nog geschikt voor knutselaars. Ook wordt er gewerkt aan een app.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord