Bedrijfsleven omarmt massaal Apples iPad

© CIDimport

Bedrijfsleven omarmt massaal Apples iPad

Geplaatst: 18 december 2013 - 11:22

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:37

Redactie ID.nl

Microsofts Surface-tablets worden nauwelijks gebruikt in het bedrijfsleven, blijkt uit het aantal geregistreerde activeringen via Microsofts ActiveSync. 76 procent hiervan verliep het afgelopen jaar via Apples mobiele besturingssysteem iOS. Android-apparaten van Samsung.

Bedrijven kiezen massaal voor apparaten op basis van iOS. 76 procent van alle afgelopen jaar geregistreerde activeringen via Microsofts ActiveSync verlopen via het besturingssysteem van Apple. Android-apparaten van Samsung (12 procent) en Motorola (6 procent) volgen op de tweede en derde plek.

BlackBerry

Het valt daarnaast op dat alle mobiele Windows-apparaten maar één procent van het door Intermedia onderzochte mkb-bestand vormen. Daarmee zijn ze even impopulair als BlackBerry. Buiten Microsoft zelf is Intermedia de grootste Exchange-hoster ter wereld en telt zelf 700.000 gebruikers.

Microsoft Surface

Het uitbrengen van de Surface-tablets, in februari van dit jaar, heeft niet geholpen de populariteit van Microsoft-machines in het bedrijfsleven te verhogen. Ook de tweede generatie van later dit jaar kon hier geen verandering in brengen, meldt Intermedia. 

Bedrijfsleven omarmt massaal Apples iPad-16254475

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten