Bedrijven werken samen om smart home aan de man te brengen

© CIDimport

Bedrijven werken samen om smart home aan de man te brengen

Geplaatst: 2 september 2019 - 07:16

Aangepast: 25 juli 2023 - 13:44

Redactie ID.nl

Verschillende partijen slaan de handen ineen om Nederlandse consumenten te enthousiasmeren voor smart home-producten als slimme verlichting en beveiligingscamera's. Daarvoor is de Smart Home Society opgericht.

Eind vorig jaar bracht marktonderzoeker GfK een rapport uit waaruit bleek dat de interesse in slimme apparaten onder de Nederlandse bevolking af was genomen. Iets minder dan de helft van de ondervraagden (49 procent) zei toen een slim huishouden wel te zien zitten. Het jaar daarvoor was dat nog 59 procent.

Om het tij te keren, zouden fabrikanten en winkelketens o.a. beter moeten samenwerken op gebied van voorlichting, concludeerde men destijds. Nu is er dus de Smart Home Society. Daaronder vallen D-Link, Somfy, Netatmo, Gigaset, BCC, BSH huishoudapparaten, Bosch/Siemens en ook PostNL. Er hoort tevens een - nogal neerbuigende - reclamecampagne bij die draait om een 'smart oma'.

Als oma het kan...

De insteek is dat als het je oma lukt om slimme apparatuur te installeren, dat het voor jou ook een peulenschil moet zijn. Op de site staan spotjes die de voordelen van een smart home uitlichten. Ook word je geholpen met de eerste stapjes. Onder het kopje 'duurzaam huis' word je bijvoorbeeld doorverwezen naar Hue-lampen van Philips en een 'connected' vaatwasser van Bosch. 

Als voorbeeld van de samenwerking tussen de partijen wordt genoemd dat de pakketbezorger van PostNL ook gelijk de gekochte apparaten voor je aansluit. In het onderzoek van GfK kwam overigens naar voren dat voor de meeste mensen de hoge kosten de grootste instapdrempel zijn. Daar wordt met de campagne verder niet op ingegaan...

Ook geïnteresseerd in professionele beveiliging?

Vraag een offerte aan voor inbraakbeveiliging:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten