Beeldkwaliteit WK in HD verslechterd

© CIDimport

Beeldkwaliteit WK in HD verslechterd

Geplaatst: 21 juni 2006 - 07:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:03

Redactie ID.nl

HDTV-kijkers die het WK in hoge definitie volgen, melden dat de beeldkwaliteit achteruit is gegaan. Volgens HDTV Magazine kan met name de Samsung decoder niet goed overweg met het MPEG 4 signaal dat de NOB aan de kabelmaatschappijen levert, waardoor de beelden de neiging hadden om te 'hikken'. Op verzoek van de kabelmaatschappijen is daarom gekozen voor een andere decodering.

Beeldkwaliteit WK in HD verslechterd

HDTV-kijkers die het WK in hoge definitie volgen, melden dat de beeldkwaliteit achteruit is gegaan. Volgens HDTV Magazine kan met name de Samsung decoder niet goed overweg met het MPEG 4 signaal dat de NOB aan de kabelmaatschappijen levert, waardoor de beelden de neiging hadden om te 'hikken'.

Op verzoek van de kabelmaatschappijen is daarom gekozen voor een andere decodering. Hierbij kunnen de zogenoemde B-frames van het MPEG 4 signaal worden vermeden. Resultaat is helaas wel dat de beeldkwaliteit vermindert. Als alternatief had MPEG 2 gebruikt kunnen worden, maar de decoder kon de MPEG 2 720p signalen ook al niet aan, althans voordat een firmwareupdate werd aangeboden.

Meer weten over HD, HD-Ready en HDMI? Op de VNU-site Koopinfo vindt u meer informatie en kunt u de specificaties van televisies bekijken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten