Bekijk deze prachtige interactieve kaart van alle internetverbindingen ter wereld

© CIDimport

Bekijk deze prachtige interactieve kaart van alle internetverbindingen ter wereld

Geplaatst: 5 februari 2014 - 11:27

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:18

Redactie ID.nl

Tegenwoordig bent u in 3 muisklikken op een website, en waarschijnlijk denkt u er nooit over na hoe die webpagina's op uw scherm komen. De interactieve Submarine Cable Map van Telegeography brengt daar verandering in.

De kaart toont alle internetkabels die over de zeebodem lopen tot in het kleinste detail. En dat zijn er veel – maar liefst 95% van het internationale internetverkeer loopt via de slechts 3 centimeter dikke kabels. Het gaat om vele miljoenen kilometers kabel en tientallen aansluitpunten over de hele wereld. 263 kabels op de kaart zijn momenteel actief, en volgend jaar moeten er daar 22 bij komen. Het is niet heel verrassend dat de meeste kabels via Europa en Amerika lopen. Vanuit het dunbevolkte Australie en Afrika komt dan weer vrijwel geen verkeer.

Bekijk deze prachtige interactieve kaart van alle internetverbindingen ter wereld-16253163

© CIDimport



De informatie werd verzameld door data-onderzoeksbureau Teleography, die ieder jaar een nieuwe versie van de kaart uitbrengt.

Bekijk deze prachtige interactieve kaart van alle internetverbindingen ter wereld-16253168

© CIDimport



De kaart is prachtig gedetailleerd, en kaartenfans kunnen er hun hart mee ophalen. Voor de echte verzamelaars is de kaart ook uitgeprint te bestellen - voor een kleine 200 euro.

Bekijk hier de hele kaart op de website van Teleography.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten