Bel-me-niet register officieel in werking 2013-11-04T17:10:31

12 procent internetgebruikers ontevreden over provider

Tussendoor-actie: de uitslag

Bel-me-niet register officieel in werking

Bel-me-niet register officieel in werking

Het wettelijke Bel-me-niet register stelt zich tot doel om consumenten irritatie over ongevraagde telemarketing te verminderen. Consumenten die geen ongewenste telefoontjes, post of sms-jes willen ontvangen kunnen zich via de bel-me-niet site, telefonisch of per post registreren. Eerder zou het register in april al ingevoerd worden maar dat is uitgesteld tot 1 oktober.

Het wettelijke Bel-me-niet register stelt zich tot doel om consumenten irritatie over ongevraagde telemarketing te verminderen. Consumenten die geen ongewenste telefoontjes, post of sms-jes willen ontvangen kunnen zich via de bel-me-niet site, telefonisch of per post registreren.

Eerder zou het register in april al ingevoerd worden maar dat is uitgesteld tot 1 oktober. Nu is het dan zo ver en kunt zich aanmelden voor verschillende categorie├źn informatie waarvoor u niet benaderd wenst te worden. Als u al staat ingeschreven in het bestaand infofilter, wordt deze registratie automatisch overgenomen mits niet ouder dan drie jaar, want dat is de periode waarover de registratie in het oude Infofilter geldig bleef.

Nieuwe registraties in het bel-me-niet register blijven onbeperkt geldig. Bij verhuizing of verandering van telefoonnummer moet u deze wijzingen zelf opgegeven. In het slechtste geval kan een wijziging zes weken nodig hebben om actief te worden.

Ook geen (ongewenste) reclame meer ontvangen: meld u dan aan bij http://www.bel-me-niet.nl/

Volgens de ook per 1 oktober ingegane nieuwe telecomwet is het bedrijfsmatig spammen nu ook afgelopen. Bedrijven mogen u alleen nog e-mail sturen als u daar zelf expliciet toestemming voor gegeven hebt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord