Belfunctie WhatsApp 'binnen enkele weken' naar iPhone 2015-03-26T08:56:18

Ook Facebook wil je voor eeuwig video's laten kijken

AlcatelOnetouch brengt Idol 3 uit met symmetrisch scherm

Belfunctie WhatsApp 'binnen enkele weken' naar iPhone

Ook iOS krijgt de functie

Belfunctie WhatsApp 'binnen enkele weken' naar iPhone

De belfunctie van WhatsApp komt 'binnen enkele weken' naar de iPhone. Dat zegt één van de oprichters van de chat-dienst. Op Android wordt de functie inmiddels uitgerold, maar dat kan alleen op basis van een uitnodiging.

Binnenkort moeten ook iPhone-gebruikers kunnen bellen via WhatsApp, zegt Brian Acton. Hij is de medeoprichter van WhatsApp, en sprak gisteren op een ontwikkelaarsconferentie van Facebook.

VoIP

Via de functie kunnen gebruikers elkaar bellen via WhatsApp. Daarbij bel je niet binnen je belbundel, maar via het internet. Dat kost amper data, ontdekten we laatst nog.

Invite

Voorlopig wordt de belfunctie nog experimenteel uitgerold onder gebruikers. Dat gebeurt op basis van uitnodigingen, die je van iemand anders moet krijgen. Computer Idee wil je daar graag aan helpen, dus kijk je hier voor zo'n uitnodiging.

Toekomst van WhatsApp

Tijdens de ontwikkelaarsbijeenkomst sprak Acton ook over de toekomst van WhatsApp. Externe ontwikkelaars krijgen geen toegang tot de app, waardoor niemand er applicaties voor kan bouwen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wel bij Twitter of Facebook, waardoor je allerlei verschillende apps op je smartphone kunt downloaden. Ook kun je op die manier je highscores posten op Facebook als je een spelletje speelt. WhatsApp heeft altijd gezegd dat zulke functies niet in de app komen te zitten, omdat andere ontwikkelaars dan bij je persoonlijke gesprekken moeten kunnen - en dat is geen veilige gedachte.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord