Belfunctie WhatsApp voor alle Android-gebruikers beschikbaar

© CIDimport

Belfunctie WhatsApp voor alle Android-gebruikers beschikbaar

Geplaatst: 31 maart 2015 - 05:28

Aangepast: 17 november 2022 - 08:34

Redactie ID.nl

De belfunctie van WhatsApp is vanaf vandaag voor iedere Android-bezitter te gebruiken. Voorheen was de dienst alleen te gebruiken als je werd uitgenodigd door een andere gebruiker die de functie al had, maar nu wordt het VoIP-bellen voor iedereen uitgerold.

Voorlopig gaat het alleen nog om Android-gebruikers - bezitters van een iPhone krijgen die dienst 'binnen enkele weken'. Als je WhatsApp nu opstart, zie je bovenaan een extra balk met knoppen staan - naast 'chats' zijn dat ook je 'contacten' en 'oproepen'.

VoIP

Met de belfunctie van WhatsApp kun je via internet bellen met andere gebruikers. Dat gaat dan niet via je belbundel, maar via je internetverbinding. Dat kost ongeveer 250 kb per seconde, waarmee je per mb dus een minuut kunt bellen.

Proef

De belfunctie bestond al onofficieel, maar kon alleen worden gebruikt met een invite van een andere gebruiker. Die waren zeldzaam, omdat niet veel mensen de functie hadden. Het ging voor WhatsApp in de eerste plaats om een proef, die onder een beperkte groep gebruikers werd getest.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten