België telt maandelijks 80 nieuwe webwinkels 2013-11-04T17:06:11

Navigeren met de Kerstman

Chrome nu al Safari voorbij

België telt maandelijks 80 nieuwe webwinkels

België telt maandelijks 80 nieuwe webwinkels

Steeds meer Belgische winkels weten hun weg te vinden naar het net. Het zijn vooral de bestaande fysieke handelszaken, zowel grote als kleine, die verantwoordelijk zijn voor deze groei. Terwijl online shoppen hier al behoorlijk ingeburgerd is, beseft de Belgische ondernemer nu ook dat een internetwinkel noodzakelijk is.

Steeds meer Belgische winkels weten hun weg te vinden naar het net. Het zijn vooral de bestaande fysieke handelszaken, zowel grote als kleine, die verantwoordelijk zijn voor deze groei.

Terwijl online shoppen hier al behoorlijk ingeburgerd is, beseft de Belgische ondernemer nu ook dat een internetwinkel noodzakelijk is. Het is een eenvoudige aanvulling op de fysieke winkel en de Belg shopt alsmaar vaker achter zijn pc, veelal vanuit budgetoverwegingen.

Betalingsprovider Ogone, waarvan het systeem door 85 procent van de Belgische webwinkels wordt gebruikt,  registreerde in 2008 6,9 miljoen aankopen met een omzet van 590 miljoen euro. Ondanks dat de definitieve cijfers van dit jaar er nog niet zijn, meet Ogone nu al een verkoopgroei van 33 procent ten opzichte van oktober 2008 en een stijgende omzet van 20 procent.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord