België telt maandelijks 80 nieuwe webwinkels

© CIDimport

België telt maandelijks 80 nieuwe webwinkels

Geplaatst: 15 december 2009 - 13:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:23

Redactie ID.nl

Steeds meer Belgische winkels weten hun weg te vinden naar het net. Het zijn vooral de bestaande fysieke handelszaken, zowel grote als kleine, die verantwoordelijk zijn voor deze groei. Terwijl online shoppen hier al behoorlijk ingeburgerd is, beseft de Belgische ondernemer nu ook dat een internetwinkel noodzakelijk is.

Steeds meer Belgische winkels weten hun weg te vinden naar het net. Het zijn vooral de bestaande fysieke handelszaken, zowel grote als kleine, die verantwoordelijk zijn voor deze groei.

Terwijl online shoppen hier al behoorlijk ingeburgerd is, beseft de Belgische ondernemer nu ook dat een internetwinkel noodzakelijk is. Het is een eenvoudige aanvulling op de fysieke winkel en de Belg shopt alsmaar vaker achter zijn pc, veelal vanuit budgetoverwegingen.

Betalingsprovider Ogone, waarvan het systeem door 85 procent van de Belgische webwinkels wordt gebruikt,  registreerde in 2008 6,9 miljoen aankopen met een omzet van 590 miljoen euro. Ondanks dat de definitieve cijfers van dit jaar er nog niet zijn, meet Ogone nu al een verkoopgroei van 33 procent ten opzichte van oktober 2008 en een stijgende omzet van 20 procent.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten