Belgische consumentenvereniging klaagt Apple aan voor te lage opslagcapaciteit 2016-02-09T16:52:18

1Password op Android nu met vingerafdruk te openen

Webspelletje Cookie Clicker is even zinloos als verslavend

Belgische consumentenvereniging klaagt Apple aan voor te lage opslagcapaciteit

Want 16 GB is in het echt maar 10 GB

Belgische consumentenvereniging klaagt Apple aan voor te lage opslagcapaciteit

Een Belgische consumentenorganisatie, Test-aankoop, sleept Apple voor de rechter omdat iPhone-kopers structureel te weinig opslagruimte op hun telefoon overhouden. De vereniging hekelt het feit dat je in de praktijk zo'n 30% minder gigabytes kunt gebruiken dan waarmee Apple adverteert, met name door de ruimte die iOS verbruikt.

Dat is misleiding, zegt Test-aankoop. Apple adverteert bijvoorbeeld met een telefoon met 16 GB aan opslagruimte, maar in de praktijk is daar maar 10,3 GB van bruikbaar.

Voorgeïnstalleerde apps

Dat komt door iOS en een aantal voorgeïnstalleerde apps die altijd op het toestel staan, maar dat vindt Test-aankoop niet relevant. "Een klant moet voor het kopen goed worden ingelicht over wat hij koopt, dus ook over hoeveel opslag hij uiteindelijk nog kan gebruiken", zegt de organisatie.

Gerechtigheid

De vereniging klaagt Apple nu aan in België. Dat gaat niet om geld, maar Test-aankoop wil dat Apple voortaan het daadwerkelijk aantal bruikbare GB's vermeldt bij de verkoop. Een consument wordt volgens de organisatie onder andere overgehaald om een telefoon te kopen op basis van de grootte van het geheugen. Daarnaast worden kopers gestimuleerd zoveel mogelijk apps en films te kopen en die op het apparaat te zetten, waardoor de opslag wel degelijk belangrijk is.

Andere fabrikanten

Als een rechter die uitspraak doet, wil Test-aankoop ook andere fabrikanten zoals Sony, Microsoft en Samsung aanpakken. Die doen hetzelfde met hun toestellen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord