Bellen op het toilet steeds minder geaccepteerd

© CIDimport

Bellen op het toilet steeds minder geaccepteerd

Geplaatst: 15 maart 2006 - 09:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:16

Redactie ID.nl

Een onderzoek naar plekken die Amerikanen wél en níet geschikt vinden om mobiel te bellen, levert interessante cijfertjes op.Zo vindt nog maar 38% dat bellen vanaf het toilet moet mogen. Dat líjkt misschien veel, maar drie jaar geleden vond 62% het nog oké om vanaf de rand van het bad of de wc-bril een belletje te plegen.

Bellen op het toilet steeds minder geaccepteerd

Een onderzoek naar plekken die Amerikanen wél en níet geschikt vinden om mobiel te bellen, levert interessante cijfertjes op.

Zo vindt nog maar 38% dat bellen vanaf het toilet moet mogen. Dat líjkt misschien veel, maar drie jaar geleden vond 62% het nog oké om vanaf de rand van het bad of de wc-bril een belletje te plegen. En vond 53% het in 2003 geen enkel probleem om de mobiel in het openbaar vervoer te (horen) gebruiken, anno nu vindt een minderheid van 45% dit acceptabel. Ook bellen in een restaurant is not done (2006: 21%; 2003: 29%).

Bellen in de auto daarentegen is iets waar Amerikanen steeds minder problemen mee hebben; maar liefst 63% vindt dat goed, tegen 48% in 2003. Veiligheid wordt wel buiten beschouwing gelaten. Ook helemaal gemeengoed geworden is het bellen in de supermarkt ("Schat, welk merk cornflakes moesten we nu hebben? En spaar je wel of geen zegeltjes?") Twee op de drie Amerikanen (66%) vindt dat de gewoonste zaak van de wereld. Drie jaar geleden was dat nog 61%.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten