Bellen via WhatsApp kost amper data

© CIDimport

Bellen via WhatsApp kost amper data

Geplaatst: 17 maart 2015 - 13:35

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:04

Redactie ID.nl

De belfunctie van WhatsApp kost ongeveer 250 kilobyte aan data per minuut. Dat betekent dat je met een data-bundel van 250 MB maandelijks wel 1,000 minuten kunt bellen.

WhatsApp rolt de nieuwe belfunctie langzaam uit onder gebruikers, al gaat dat op dit moment nog langzaam.

VoIP

Bellen via WhatsApp gaat via VoIP (Voice over IP), net als bij programma's als Skype. Door te bellen via WhatsApp gaan er geen minuten van je databundel af, maar het kost wel data die van je internetbundel af gaat.

Belbundel

De kosten van die data wegen echter niet op tegen de dure belminuten die de providers op dit moment rekenen. Na een aantal testen op onze redactie kunnen we concluderen dat een telefoongesprek via WhatsApp gemiddeld zo'n 250 KB per minuut kost. Dat betekent dat je 4 minuten kunt bellen voor 1 MB.

16 uur bellen

Met een abonnement van 250 MB kun je met dat gemiddelde dus niet minder dan 1,000 minuten bellen - een goede 16 uur. Dat haal je met geen enkel abonnement in. Zeker als je bedenkt dat WhatsApp in Nederland ruim 9 miljoen gebruikers heeft, lijkt het erop dat je je 'gewone' belabonnement binnenkort wel naar beneden kunt schroeven.

Groot marktaandeel

Het bellen met WhatsApp werkt op dit moment alleen nog voor Android-gebruikers - op dit moment goed voor zo'n 80% van de mobiele telefoniemarkt. Later moet de functie ook worden uitgerold voor iOS- en Windows Phone-gebruikers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten