Beslist.nl wil aankopen volgen 2014-09-03T12:32:21

NS overtreedt wet door websites te blokkeren

Prijzen vergelijken met Google Glass

Beslist.nl wil aankopen volgen

Maar dreigt daardoor klanten te verliezen

Beslist.nl wil aankopen volgen

Prijsvergelijkingssite Beslist.nl gaat overstappen naar een nieuw businessmodel, waarbij voor het bedrijf duidelijk wordt of gebruikers van de site daadwerkelijk tot een aankoop overgaan.

Om dat mogelijk te maken, dienen de webwinkels die aangesloten zijn bij Beslist.nl een zogenaamde tracking pixel te plaatsen op de bedankpagina die klanten te zien krijgen zodra ze iets hebben gekocht.

Webwinkels betalen nu nog per klik aan Beslist, maar dat is volgens het bedrijf niet helemaal eerlijk: bedrijven betalen ook wanneer er verder niets wordt gekocht.

Verzet

Toch stuit het nieuwe model op verzet, zo schrijft Twinkle vandaag. Onder andere Bol, Wehkamp en Coolblue willen de tracking pixel liever niet op hun website. Wehkamp en Coolblue zeggen de samenwerking helemaal stop te zetten als het plan doorgaat, en Bol.com geeft aan dat het niet gebruikelijk is pixels van derden te plaatsen.

Tracking Pixel

Met de pixel krijgt Beslist.nl ook inzicht in de bezoekersaantallen van de webwinkels. Deze transparante png-afbeelding is niet voor het blote oog zichtbaar, maar verstuurt wel het ip-adres van de bezoekers door naar Beslist.nl.

Eerder liet webshop Fonq al weten niets in het plan te zien. Zo stelt Jeremiah Albinus, online marketing manager van Fonq: "Met de koopdata kan Beslist niet alleen zijn eigen platform optimaliseren, maar voornamelijk ook heel gericht verkeer inkopen via Google Adwords om zich sterker tussen de zoekmachine en de retailers te positioneren dan het nu al doet en kliks af te vangen in plaats van meer organische leads te genereren." 

Analytics

Beslist laat ondertussen weten dat het nieuwe model gewoon doorgaat en dat dit tot 2006 ook de norm was. Beslist-manager Thomas Ruijter stelt: "Als het goed gaat hoor je ze niet, en als ze iets minder enthousiast zijn is de wereld te klein. Dat geldt nu ook." Ruijter vergelijkt de tracker met die van Google Analytics, die "iedereeen ook lachend op zijn site zet."


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord