Betaal per pagina met de eBook-app Blloon

© CIDimport

Betaal per pagina met de eBook-app Blloon

Geplaatst: 24 oktober 2014 - 12:43

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:19

Redactie ID.nl

Blloon is een app voor het lezen van eBooks, waarbij je per pagina betaald in plaats van per boek. Door andere gebruikers op boeken te wijzen of door recensies achter te laten, kun je meer pagina's verdienen.

De app is nog maar net gelanceerd en ook nog niet beschikbaar in Nederland. Maar de fundering ligt er, en zo is de app onder meer al live gegaan in het Verenigd Koninkrijk. Daar krijg je 1000 pagina's gratis bij inschrijving, zodat je direct kan beginnen met lezen.

Jongeren

Blloon is daarin specifiek gericht op doelgroep 18-28, zo vertelt bedenker Thomas Leliveld aan Techchrunch. Deze zouden enerzijds graag lezen op tablets en smartphones, maar anderzijds eBooks vaak te duur vinden. "Eerder hadden we nog geen platform om deze speficieke lifestyle aan te spreken. Nu wel," aldus Leliveld.

Abonnement

Verschillende uitgevers hebben zich al bij het initiatief aangesloten, waardoor al een catalogus is ontstaan van een miljoen boeken. Extra pagina's zijn te koop via in-app aankopen. Daarnaast biedt Blloon abonnementen aan, waar je een vast aantal pagina's per maand voor terugkrijgt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten