© CIDimport

Betalen met een VR-bril

Geplaatst: 12 oktober 2016 - 16:23

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:55

Redactie ID.nl

Bij een betaling met uw vingerafdruk kunt u zich vast iets voorstellen en bij Mastercard kan er zelfs al met een selfie betaald worden. De bekende Chinese handelssite Alibaba heeft nog iets nieuws bedacht: betalen met de VR-bril.

Virtual reality wordt steeds populairder en de verwachting is dat we in de toekomst steeds meer dingen in virtual reality gaan doen waaronder winkelen op internet. Het is dan natuurlijk vervelend als de VR-bril af moet om een betaling uit te voeren. Dankzij Alibaba’s VR Pay hoeft dat niet meer meldt persbureau Reuters, want een knikje is genoeg om de betaling te starten. Via vooraf inloggen of stemherkenning wordt de gebruiker herkend. Vervolgens kan via een virtueel toetsenbord een wachtwoord ingevoerd worden door naar de letters op het toetsenbord te kijken. 

Toekomstmuziek?

De VR-bril hoeft dus binnenkort wellicht niet meer afgezet te worden tijdens het winkelen. Winkelen in VR klinkt natuurlijk een beetje als toekomstmuziek, maar Alibaba verwacht dat VR Pay eind dit jaar klaar is om gebruikt te worden. Of de dienst echt een succes wordt en buiten China wordt uitgerold, moeten we natuurlijk nog zien. Maar wie had jaren geleden gedacht dat we vrijwel alles via internet zouden gaan bestellen?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten