Beveilig je online accounts op Verander-Je-Wachtwoord-Dag

© CIDimport

Beveilig je online accounts op Verander-Je-Wachtwoord-Dag

Geplaatst: 24 november 2014 - 11:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:02

Redactie ID.nl

Het is vandaag de Nationale Verander-Je-Wachtwoord-Dag! Normaal zijn we een beetje immuun voor dit soort ludieke Nationale Dagen, maar voor een goed doel als dit maken we graag een uitzondering. De Dag is namelijk bedoeld om eens extra bij je wachtwoord stil te staan, en om dat weer eens te veranderen. Want ook digitaal gaat je veiligheid boven alles.

De Verander-Je-Wachtwoord-Dag is in het leven geroepen door technologiesite Tweakers. Dat zegt dat het "gezien de recente voorbeelden" hard nodig is om een sterk wachtwoord te nemen.

Handige tips

Iedereen kan meedoen met de campagne, om te beginnen door te kijken op de website www.wachtwoordbewust.nl. Die is speciaal gebouwd om mensen bewuster te maken van de sterkte van hun wachtwoord. Ook staan er handige tips op om een sterk wachtwoord te maken, en tips over hoe je je accounts nog beter kun beveiligen, bijvoorbeeld met tweestapsverificatie.

Doe mee!

Uiteraard staan ook wij helemaal achter een dergelijk initiatief, en we roepen jullie dan ook op vandaag je wachtwoorden te veranderen. Probeer een veiliger wachtwoord te bedenken (kijk daarvoor ook eens naar dit artikel) en neem vandaag een uurtje de tijd om alles te veranderen. Safety first!

Begin met beveiligen

Wij hebben alvast een aantal oude workshops op een rijtje gezet waarmee je jezelf beter beveiligd:

Beveilig je Dropbox-account
Beveilig uw smartphone
Beveilig uw usb-stick
Beveilig je Apple-account
Veiliger surfen op het internet

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten