Beveilig je online accounts op Verander-Je-Wachtwoord-Dag 2014-11-24T13:40:28

Grootste selfie ter wereld gemaakt

Ledenadministratie Piratenpartij gekraakt

Beveilig je online accounts op Verander-Je-Wachtwoord-Dag

24 november dé Dag voor veilig internetten

Beveilig je online accounts op Verander-Je-Wachtwoord-Dag

Het is vandaag de Nationale Verander-Je-Wachtwoord-Dag! Normaal zijn we een beetje immuun voor dit soort ludieke Nationale Dagen, maar voor een goed doel als dit maken we graag een uitzondering. De Dag is namelijk bedoeld om eens extra bij je wachtwoord stil te staan, en om dat weer eens te veranderen. Want ook digitaal gaat je veiligheid boven alles.

De Verander-Je-Wachtwoord-Dag is in het leven geroepen door technologiesite Tweakers. Dat zegt dat het "gezien de recente voorbeelden" hard nodig is om een sterk wachtwoord te nemen.

Handige tips

Iedereen kan meedoen met de campagne, om te beginnen door te kijken op de website www.wachtwoordbewust.nl. Die is speciaal gebouwd om mensen bewuster te maken van de sterkte van hun wachtwoord. Ook staan er handige tips op om een sterk wachtwoord te maken, en tips over hoe je je accounts nog beter kun beveiligen, bijvoorbeeld met tweestapsverificatie.

Doe mee!

Uiteraard staan ook wij helemaal achter een dergelijk initiatief, en we roepen jullie dan ook op vandaag je wachtwoorden te veranderen. Probeer een veiliger wachtwoord te bedenken (kijk daarvoor ook eens naar dit artikel) en neem vandaag een uurtje de tijd om alles te veranderen. Safety first!

Begin met beveiligen

Wij hebben alvast een aantal oude workshops op een rijtje gezet waarmee je jezelf beter beveiligd:

Beveilig je Dropbox-account
Beveilig uw smartphone
Beveilig uw usb-stick
Beveilig je Apple-account
Veiliger surfen op het internet


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord